AVIZARE / DESCHIDERE dosare de dauna

 

Deschidem cu titlu GRATUIT dosare de dauna pe RCA pentru toti clientii care isi repara autoturismul in service. Dosarele de dauna se deschid fizic in service.

 

Documente necesare pentru deschiderea dosarului de dauna:

 1. Constatare Amiabila (prima pagina 1 / 2) – vezi exemplu
 2. foto sau copie dupa actele vinovatului: RCA, talon, carte indentitate, permis
 3. foto sau copie acte pagubit: RCA, talon, carte indentitate, permis
 4. imputernicire pe numele soferului pagubit in cazul in care autoturismul este inmatriculat pe persona jurifica (societate)
 5. foto sau copie dupa C.I. prorietar in cazul in care soferul pagubit nu este aceeasi persoana cu proprietarul autoturismului

 

Ce trebuie sa stim:

 • Constatarea Amiabila se completeaza in dublu exemplar (autocopianta) prima pagina ramane la pagubit (originalul), iar a doua pagina la vinovat (copia)
 • Constatarea Amiabila nu se completeaza decat daca partile s-au inteles asupra vinovatului de producerea accidentului si doar daca sunt implicarte doua parti. In cazul in care accidentul a produs pagube altor autoturisme sau obiecte (daca este implicata o a treia parte) Constatarea Amiabila nu este valabila, ci trebuie sa va indreptati care Politie (sectie accidente usoare)
 • ambele exemplare de amiabila trebuie sa fie indentic completate, fara modificari ulterioare (vezi exemplu de Constatare Amiabila)
 • va ajuta sa aveti poze si cu pagubele produse la masina vinovatului
 • sa notam/memoram nr de telefon al vinovatului
 • vinovatul va fi contactat de un reprezentant al societatii de asigurare pentru a da o declaratie pe proprie raspundere care sa certifice Constatarea Amiabila
 • in cazul in care soferul pagubit nu este si proprietarul masinii (persoana fizica) este necesar sa prezentati fizic sau foto dupa cartea de indentitate ( C. I.)

 

PENTRU DESCHIDEREA DOSARELOR DE DAUNA SUNA LA:  0723 658 129 – Adriana Mihai